Waarom deze blog?

Iedereen merkt op een bepaald moment in zijn of haar leven dat een ongezonde levensstijl zijn tol eist. Bij mij was het rond mijn dertigste. De lift werkte niet en ik moest twee verdiepingen te voet gaan. Na de eerste verdieping leek elke trede een nieuwe Mount Everest die ik moest beklimmen. Ik kwam volledig buiten adem en bezweet aan. Zou het kunnen dat roken een negatief effect had op mijn uithoudingsvermogen? Ik had ook eerder gemerkt dat ik niet meer zo maar om het even wat kon eten zonder dat het een invloed had op hoe mijn kleren vielen.

Toegegeven, tot dan toe had ik nooit echt veel aan sport gedaan. Ik verplaatste me wel enkel te voet of met de fiets, wat op zich een gezonde gewoonte is, maar dat was niet voldoende om de dagelijkse zak chips en M&M’s te verbranden. En de calorieën die ik wekelijks uitzweette op feestjes werden gecompenseerd door de vele glazen wijn die ik ter hydratatie dronk. Ik voelde me loom, log en ongezond. En ergens ook wel ontevreden over mezelf. Ik begon te beseffen dat ik maar één lichaam heb en dat ik dat maar best liefdevol kon behandelen.

Ik stopte dus met roken, schreef mij in in een gym en begon met het lezen van alle informatie die ik over een gezonde levensstijl, voeding en fitness kon vinden. Eén zaak viel mij snel op: er is op het vlak van fitness en voeding meer dan één waarheid. Meer nog, wat de ene maand als het allerbeste trainingsschema/dieet/voedingssupplement werd bekroond, was een paar maanden later weer achterhaald. Toch, na het uittesten van verschillende programma’s ontdekte ik een aantal principes die altijd van toepassing zijn. Deze blog bevat de kennis die ik tijdens mijn zoektocht naar het (voor mij) ideale schema heb verworven en die ook jou zullen helpen naar een fitter leven.